Jeg vokste opp på en gård i Stange på Hedmark og hadde vel derfor, senere i livet, en medbrakt trang til å ha dyr rundt meg.

Etter noen år i Oslo giftet jeg meg og flyttet til Bergen og det var der jeg anskaffet meg min første ” Airedale Terrier ”. Hvorfor” Airedale ”? Jo, vår nabo hadde 2  Airedales,  jeg falt pladask for rasen og ble etter hvert klar over hvilken herlig rase det er!

Min første ” Airedale Terrier ” ble kjøpt inn fra fru Johannessen i Sandefjord, en tispe som jeg gav navnet ” Miss Mitzha ”. Dette var i april 1973. Året etter ble det anskaffet 2 hunder til, fra fru Strande Jørgensen og hennes Kennel Saga Hall, også dette i Sandefjord.

En tispe og en hannhund som jeg gav navnene ” Beauty Belleme ” og ” Ludovic ” av Saga Hall. Ludovec ble min første champion, for utstillingsinteressen var for lengst født.

Interessen for hund bare vokste og jeg bestemte meg derfor for å registrere egen kennel.

Søknad om godkjenning ble forfattet og sendt og i 1976 var ” KENNEL RIGELMORE ”

et faktum.

Etter hvert ble det til at vi flyttet til Vestfold, hvor vi kjøpte oss et lite gårdstun med uthus og det hele. Dette gav meg mulighet til å utvide kennelen med en rase til.

Våren 1980 kom den første ” Lakeland Terrieren ” til gårds en herlig liten fyr ved navn

” Ravelsaye Recruit of ClassicWay ”, oppdrettet av  J.J.Williams. Jeg falt fullstendig for denne lille rakkeren da jeg så han ble stilt ut på Cruft`s samme år.

Han ble Int.Nord.CH ganske raskt og hentet med seg hjem 13 caciber. Han ble stamfaren til mine senere Lakeland`s.

Når man driver med oppdrett er det ikke til å unngå at man må se utover landets grenser for å få nytt blod inn i sitt oppdrett.

Bøker, utstillingsresultater og publikasjoner har blitt lest og studert til øyet har blitt stort og vått. Resultatet av dette har blitt import av hunder, til sammen 14 stk opp gjennom årene, fra Finnland, England og Argentina når det gjelder Airedales og fra England, Sverige og Danmark når det gjelder Lakelands.

Av disse importer vil jeg spesielt fremheve Airedale Terrieren ” Fairyland Martin Fierro ” som jeg importerte fra Argentina i 1992. Han ble raskt kennelens gentleman, han hadde et herlig temperament og var en vakker hund. Hans aner var av de beste amerikanske og engelske linjer. Martin var 12 år gammel da han dessverre forlot oss etter å ha pådratt seg en nakke prolaps med påfølgende lammelse.

Til sammen har dette gitt som resultat: 29 N.CH, 4 N.S.CH , 1 N.SF.CH , 4 Int.Nord.CH ,

2 Nord.CH.